Begriefnësser

Fir d’Stad Lëtzebuerg leet den Etat civil (Hôtel de Ville, Place Guillaume II) den Datum an d’Auerzäit vun engem Begriefnes fest. D’Auerzäit vum Läichendéngscht gëtt vum Paschtouer bestëmt. Et ass erwënscht, datt d’Famill am Trauer beim Paschtouer fir e Gespréich passéiert, och wa si d’Formalitéiten de Pompes funèbres iwwerdroen huet.

Les Funérailles

Pour tout le territoire de la Ville de Luxembourg, le bureau de l’Etat Civil (Hôtel de Ville – Place Guillaume II) fixe l’heure des enterrements. Le service religieux pour le défunt est fixé par le curé. La famille en deuil est instamment priée de passer au Presbytère respectif pour un entretien avec le curé, même si elle a confié les obsèques aux pompes funèbres.

Begräbnisse

Das Amt des Zivilstandes (Rathaus – Place Guillaume II) der Stadt Luxemburg setzt die Zeit eines jeden Begräbnisses auf dem ganzen Stadtgebiet fest. Die Uhrzeit für den Leichendienst bestimmt der Pfarrer. Die trauernde Familie ist herzlich gebeten, beim zuständigen Pfarrer im Presbyterium vorzusprechen, auch dann, wenn das Begräbnis der „Pompes funèbres“ übertragen wird.